Kestävää matkailua

Vastuullisia toimenpiteitä ja tekoja

Kestävä matkailu Heinolan Heinäsaaressa

Heinäsaari haluaa olla mukana toteuttamassa vastuullisia toimenpiteitä ja tekoja 😊. Heinäsaaren vastuullisuus toiminnot perustuvat Visit Finlandin luoman kestävän matkailun tavoitteisiin (Sustainable Travel Finland). Tässä kestävän matkailun kriteerit on jaettu kolmeen eri kestävyyden ulottuvuuksiin.

heinolan heinäsaarelle myönnetty green key sertifikaatti

Heinolan Heinäsaarelle on myönnetty Green Key Sertifikaatti. Green Key on kansainvälinen matkailualan sertifikaatti, jonka on saanut jo yli 4800 yritystä yli 60 maassa ympäri maailman. Sertifikaatin kriteeristö perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, ja sisältää vaatimuksia liittyen ympäristökuormituksen pienentämiseen, sosiaalisten hyötyjen lisäämiseen sekä paikallistalouden tukemiseen. Green Key sertifikaatti on myös STF-ohjelman hyväksymä.

green key sertifikaatti

Alta voit tutustua muutamiin toimenpiteisiin, joita Heinäsaaressa toteutetaan ja ne ovat osa Heinäsaaren kestävän matkailun suunnitelmaa.

Ekologinen kestävyys

  • Lajittelemme jätteet saaressa.
  • Pyrimme ruokahävikin vähentämiseen.
  • Energian kulutusta on pyritty vähentämään.
  • Sähkösopimuksen mukaisesti energia tuotettu ilmastoystävällisesti (vesi-tuuli- ja ydinvoima).
  • Saari sijaitsee kansallisella kaupunkipuisto alueella, joka on yksi Salpausselkä Geopark -kohteista. Tiedostamme sen omassa toiminnassamme sekä ymmärrämme sen merkityksen.

Sosio-kulttuurillinen kestävyys

  • Arvostamme paikallista kulttuuria ja kulttuuriperintöä.
  • Teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa.
  • Viestimme avoimesti vastuullisuudestamme.
  • Pyrimme viestinnällä sitouttamaan matkaajia vastuullisuuteen.
  • Kahvilan tarjonnassa mukana myös paikallisia herkkuja ja suosimme suomalaisia tuotteita.
  • Huomioimme työntekijöidemme työolosuhteet ja oikeudet.

Taloudellinen kestävyys

  • Toteutamme saaressa kestäviä investointeja.
  • Toimintamme on pitkäjänteistä.
  • Työllistämme myös paikallisia sesonkiaikoina.