Heinolan Heinäsaari

Heinolan Heinäsaari – Heinolassa, kirkkaan Ruotsalaisen järven rannalla sijaitseva pieni saari tarjoaa matkailijoille ja paikallisille mukavia hetkiä upeissa vesistömaisemissa lähellä Heinolan keskustaa

Koe Heinäsaaren leirintäalue

Saaressa on kuusi talviasuttavaa mökkiä, 11 pientä perinteistä kesäaittaa, useita matkailuauto-ja-vaunupaikkoja, sekä muutamia telttapaikkoja. Rannalla sijaitsevat 4 saunaa, joiden lempeät löylyt kutsuvat rentoutumaan. Heinäsaaren kahvila palvelee niin saarelaisia, paikallisia kuin veneilijöitäkin. Heinäsaaren vierasvenelaituri sijaitsee toistaiseksi Kaivannonlahden puolella. Saaressa on oma pieni uimaranta, lasten leikkipaikka, rantalentopallokenttä sekä minigolf-rata. Erilaisia harrastusvälineitä voit vuokrata vastaanoton yhteydessä sijaitsevalta aktiviteetti- ja palvelupisteeltä.

Meille olet tervetullut myös talvella! Heinolan Heinäsaaren leirintäalue on avoinna ympäri vuoden. Talvella käytössä ovat mökit ja kaksi rantasaunaa tilausvuokraukseen, sekä osa matkailuajoneuvopaikoista. Olemme lemmikkiystävällinen saari.

Heinäsaaren vierestä lähtevät hyvät ulkoilumaastot. Yksi Heinolan Frisbeegolf-radoista sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä leirintäalueelta. Heinolan keskustan palvelut ovat vain 1,5 km päässä ja matka taittuu kivasti myös kävellen mukaillen rantaviivaa pitkin. Vierumäen Urheiluopisto sijaitsee vain 15 minuutin ajomatkan päässä ja tarjoilee runsaan kattauksen erilaisia aktiviteetteja ja liikuntamahdollisuuksia, Golf-radan sekä useita ravintoloita.

Tutustu alueeseen → Majoitus →

Vastuullisuus

Heinäsaari haluaa olla mukana toteuttamassa vastuullisia toimenpiteitä ja tekoja 😊. Heinäsaaren vastuullisuus toiminnot perustuvat Visit Finlandin luoman kestävän matkailun tavoitteisiin.

Tutustu muutamiin toimenpiteisiin, joita Heinäsaaressa toteutetaan ja ne ovat osa Heinäsaaren kestävän matkailun suunnitelmaa.

Vastuullisuus →

Yrittäjäesittelyt

Heinäsaaren leirintäalueella on pitkät perinteet. Leirintäaluetoimintaa on ollut saarella jo yli 60 vuotta. Aluetta on operoinut vuosien varrella Itä-Hämeen matkailuyhdistys, Heinolan kaupunki sekä kaupungin valitsemat operaattorit. Vuonna 2021 Heinolan kaupunki huutokauppasi Heinäsaaren leirintäalueen kiinteistöt ja nykyinen Heinäsaaren kolmikko otti vetovastuun voittaessa huutokaupan ja toiminta starttasi 1.1.2022.

heinolan heinäsaaren yrittäjät

Heinolan Heinäsaari Oy on Päivi Naukkarisen, Elina Hynnisen ja Tuula Ihamäen perustama yritys.

Heinäsaaren kolmikko koostuu syntyperäisistä heinolalaisista, joilla kaikille tie vei eri puolille Suomea nuoruusvuosien jälkeen. Elina palasi Heinolaan jo vuonna 2011, Päivi vasta 2021 vuoden lopussa yritystoiminnan alettua ja Tuula vaikuttaa edelleen pääkaupunkiseudulla osallistuen lähinnä Heinäsaaren palvelujen kehittämiseen ja ideointiin, Päivin ja Elinan ollessa mukana päivittäisessä Heinäsaaren operatiivisessa toiminnassa.

Heinolan Heinäsaaren tavoitteena on luoda saaresta kiinnostava matkailukohde, jossa iloisuus ja ”heinäsaaren henki” näkyy niin saaren asiakkaissa kuin henkilökunnassakin. Heinäsaaren kolmikko tekeekin aktiivista työtä tehdäkseen saaresta Suomen mukavimman 😊

Tervetuloa Heinolan Heinäsaareen,
Päivi & Elina & Tuula